DORON SHULTZINER
ד"ר דורון שולצינר
חוקר ומרצה רב-תחומי עם פרסומים בכתבי-עת מובילים בתחומי מדע המדינה, סוציולוגיה, ומשפטים. בעל תואר ראשון במדע המדינה ובלימודי האסלאם והמזה"ת, ותואר שני במדע המדינה בהצטיינות יתרה, שניהם מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בעל תואר דוקטור (Ph.D) במדע המדינה מאוניברסיטת אוקספורד באנגליה.
ראש החוג לחוג לפוליטיקה ותקשורת במכללת הדסה בירושלים, ומרצה אורח בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים. מייסד של עמותת מלי – מרכז לאזרחים יוזמים. כותב בלוג 'למען הדמוקרטיה' בעיתון הארץ.
פוליטיקה והיסטוריה פוליטית של ישראל
הרצאות המציגות את המבנים הפוליטיים וההתנהגות הפוליטית בישראל. בין הנושאים הנידונים: התפתחות מפת המפלגות ואופן ההצבעה בישראל על סמך נתונים מכל מערכות הבחירות בישראל; השפעת הסכסוך הערבי-ישראלי על תוצאות הבחירות בישראל; תפקידו של בית המשפט העליון בעיצוב כללי המשחק הפוליטיים, ועוד.
המאבק בשחיתות פוליטית בישראל
ההרצאה סוקרת את אופי השחיתות הפוליטית בישראל מאז הקמתה ואת התפתחות נורמות מרכזיות כנגד השחיתות מתוך פרשיות סוערות שעיצבו את כללי המשחק וחיזקו מאוד את מעמדם של שומרי הסף הממסדיים ותפקידם כגון תפקיד היועץ המשפטי לממשלה בפרשת בר-און ותפקיד מבקר המדינה בחקירת המינויים הפוליטיים במשרד להגנת הסביבה.
תנועת זכויות האזרח בארה"ב
הרצאה אודות המאבק ההיסטורי של המיעוט השחור נגד שיטת הדיכוי ששלטה בדרום ארה"ב. ההרצאה מציגה מידע היסטורי חדש, פרי מחקרי, אודות הסיבות לפרוץ החרם נגד האוטובוסים בעיר מונטגומרי לאחר שרוזה פרקס המפורסמת סירבה לתת את כסאה לאדם לבן, ואת המאבק שאותו הוביל מרטין לותר קינג לאחר מכן. כמו כן יידונו מחאות הסטודנטים והדרמות ההיסטוריות שהובילו לשינויים פוליטיים מרחיקי לכת לטובת זכויות המיעוט השחור בשנות ה-60.
כבוד האדם במבט משווה
הרצאה המציגה את המשמעות של מושג כבוד האדם במבט משווה של תרבויות שונות, בתי משפט שונים בעולם, וממספר זוויות מבט מחקריות. בהרצאה נדון בהתפתחות הדרמטית של המושג לאחר מלחמת העולם השנייה ונראה כיצד משתמשים במושג ביחס למספר נושאים כגון זכויות נשים ומיעוטים. אראה כיצד המושג עודנו משמש שופטים בבית המשפט העליון בישראל כדי לעצב את המסגרת החוקתית של המדינה מאז חקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו בשנת 1992.